uutiset

Hannukaisen kaivoshanke lukuina

ke 11. huhtikuuta 2018 15.52.00

Hannukaisen kaivoshankkeen ympärillä esiintyy paljon erilaisia numeroita ja arvoja. Eri alueiden koot ja tilavuudet muuttuvat suunnitelmien kehittyessä. Myös erilaisissa raporteissa voi esiintyä monenlaista tietoa.
Lukemien poikkeavuudet toisistaan johtunevat siitä, että Hannukaisen kaivoshanketta on viety eteenpäin vuodesta 2005 lähtien eri omistajien ja lukuisien konsulttien toimesta.
- Raporteissa esiintyvät lukemat eivät ole vertailukelpoisia keskenään ennen kuin raportin lukija varmistaa, että onko mittauksen tulos otettu esimerkiksi patojen sisäpuolelta vai ulkopuolelta. Lukemat voivat poiketa toisistaan myös siksi, mitä ja kenen luomaa raporttia kullakin hetkellä katsotaan, hankejohtaja Jaana Koivumaa sanoo.
Hannukainen Mining Oy:n kaivossuunnitelmat myös muuttuvat koko ajan, sillä toimintoja kehitetään vauhdilla. Myös vesienkäsittelysuunnitelmat ja esimerkiksi rikastamotoimintojen prosessointi elää vielä pitkään.
- Lupahakemuksien arvot määrittävät toiminnallemme rajat, joiden sisäpuolella meidän on pysyttävä. Nämä raja-arvot ohjaavat kaivoshankkeen kehittämistä ja ovat ns. katto, jota ei saa ylittää. Näiden raja-arvojen sisäpuolelle suunnittelemme tulevaa kaivostoimintaa.
- Hanke on vasta alussa, joten meillä on mahdollisuus vaikuttaa moniin toimintoihin ja luoda kestävät kaivossuunnitelmat, jotka palvelevat sekä ympäristöä että elinkeinoja alueen ympärillä, Koivumaa korostaa.
Jotta liikenteessä ei olisi vääriä lukemia ja tiedonhaku olisi nykyistä helpompaa, koostimme kaivoshankkeen numerologiaa yhteen. Oheiset tiedot perustuvat tämän hetkisiin suunnitelmiin, mutta muistutamme, että toimintasuunnitelmien edetessä lukemat voivat muuttua.
- Faktat kannattaa aina tarkastaa. Mikäli sinua mietityttää jokin, soita ja kysy. Vastaamme mielellämme, Koivumaa sanoo.