uutiset

Jouko Pakarinen jää eläkkeelle

ke 31. tammikuuta 2018 11.24.00

Päägeologi Jouko Pakarinen, 63, jää eläkkeelle 31.1.2018 Tapojärvi Oy:n ja Hannukainen Mining Oy:n palveluksesta. Jouko on työskennellyt Tapojärvellä yhdeksän vuoden ajan ja sinä aikana hän on ollut mukana lukuisissa hankkeissa, viimeisimpänä Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeessa.
Vaikka Pakarinen jää eläkkeelle, hän jatkaa Hannukainen Mining Oy:n hallituksessa.
- Nyt oli hyvä hetki jäädä eläkkeelle, sillä hanke on saanut hyviä osaajia ympärilleen. Meillä on töissä henkilöt, jotka kantavat vastuun ja huolehtivat, että asiat etenevät. Voin huoletta jättää rutiinit ja siirtyä seuraamaan hanketta hallituksesta käsin.

Kuka?
Jouko Pakarinen
Koulutus: geologi
Ura: Työskennellyt opiskeluaikoinaan Lohja Oy:ssä, jonne teki myös gradun. Työskenteli pitkään eri tehtävissä Lohjan kalkkitehtaassa. Oli aikanaan toinen niistä geologeista, joiden avulla löydettiin Oriveden kultakaivokseen johtanut malmi.
On työskennellyt Sipoon kaivoksen ja kalkkitehtaan päällikkönä ja modernisoinut Sipoon kaivoksen jo 80-luvulla. Rakensi Svenska Mineralille Euroopan suurimman kalkkiuunin Röyttään.
Siirtyi Tapojärven palvelukseen vuonna 2009 alussa. On Tapojärven aikana ollut mukana lukuisissa kehitys- ja tutkimushankkeissa. Viimeisimmät vajaa kolme vuotta hän on valmistellut kaivosta Kolarin Hannukaiseen
Siirtyy eläkkeelle 31.1.2018, mutta aloittaa helmikuussa Hannukainen Mining Oy:n hallituksessa. On mukana myös muutamissa muissa Tapojärven projekteissa, kuten kiertotalouteen liittyvissä kehitystoimissa. Toimii lisäksi senior adviserina Kemin Digipolikselle kiertotalous- ja kaivosasioissa.