uutiset

Lapsilla pitää olla mahdollisuus harrastaa

ti 19. joulukuuta 2017 12.02.00

Hannukainen Mining Oy ja Tapojärvi Oy solmivat sunnuntaina 17. joulukuuta sponsorointisopimuksen Kolarin Työväen urheilijoiden (KoTu) kanssa. Aiemmin yritykset ovat tehneet vastaavan sopimuksen myös Kolarin Kontion kanssa.

Sopimuksen myötä yritykset haluavat varmistaa, että lapsilla on Kolarissa tarjolla laadukasta ja monipuolista liikuntaa.
- Lapsilla pitää olla mahdollisuus harrastaa. Kun on elämää ja harrastusmahdollisuuksia, paikkakunnalla viihdytään. Liikunnan myötä lasten fyysinen kunto ja hyvinvointi kasvavat. Liikuntakasvatus antaa vankan pohjan, joka kantaa lapsuudesta aikuisuuteen, Tapojärvi Oy:n business controller Tuomas Tapojärvi sanoo.

KoTu Hockeyn juniorivastaava Tero Räisänen pitää allekirjoitettua sopimusta merkittävänä.
- Tämä on meille apu, jolla pystymme kehittämään toimintaa. Tulemme käyttämään varoja pelimatkoihin, uusiin pelipaitoihin ja muun muassa ohjaajien koulutukseen. Lisäksi tuki varmistaa, että harrastuskustannukset eivät nouse
liian korkealle ja kaikilla on mahdollisuus tulla lajin pariin, Räisänen sanoo.
Sponsorisopimusten lisäksi KoTu kerää varoja lumenpudotustalkoilla. Lumenpudotustalkoita hoitaa Voitto Vaattovaara.
- Kaupungeissa kausimaksut ovat moninkertaiset meihin nähden. On iso apu, että Kolarin kunta ei peri jäämaksua junioreilta hallin käytöstä, Vaattovaara kiittelee.

Tuomas Tapojärvi on itsekin Kolarista kotoisin ja pelannut aikanaan paikkakunnan joukkueissa jääkiekkoa ja jalkapalloa.
- Työelämä vaatii hyvää kuntoa ja joukkuepelaamista. Nämä lajit valmentavat myös työelämää varten. Meillä on toive, että näistä liikkuvista perheistä tulisi ja kasvaisi hyviä pelaajia ja työntekijöitä myös meidän tiimeihin.