uutiset

Tapojärven liiketoiminta laajenee Italiaan

ti 18. joulukuuta 2018 14.23.00

Tapojärvi alkaa käsitellä saksalaisen pörssiyhtiön, teräsjätti ThyssenKruppin omistaman tytäryhtiön, Acciai Speciali Ternin kuonaa Italiassa. Sopimus allekirjoitettiin Italian Ternissä 4. joulukuuta 2018.
Sopimuksen mukaan Tapojarvi Italia S.r.l. rakentaa Terniin kuonankäsittelylaitoksen ja aloittaa sen jälkeen kuonapohjaisten myyntituotteiden valmistuksen ja kehittämisen. Sopimukseen sisältyy kahden vuoden rakennusaika ja kymmenen vuoden operatiivinen aika sekä kymmenen vuoden optio.
Sopimuksen tavoitteena on nostaa Terni keskeiseen rooliin teollisuuden sivutuotteiden käsittelyssä.
- Meillä on innovatiivisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja, joilla voimme vastata terästehtaiden haasteisiin ympäri maailman. Tuotteistamme teollisuuden sivutuotteet ja kehitämme koko ajan uutta liiketoimintaa materiaalien ympärille, Tapojärvi Oy:n vt. toimitusjohtaja ja Hannukainen Mining Oy:n toimitusjohtaja Mari Pilventö sanoo.
Acciai Speciali Ternin tehdas sijaitsee 130 kilometrin päässä Roomasta.

Kuvassa sopimuksen allekirjoittaneet Acciai Speciali Ternin talousjohtaja Daniel Wodera, Thyssenkrupp Italian toimitusjohtaja Massimiliano Burelli ja Tapojärvi Oy:n operatiivinen johtaja Martti Kaikkonen.