Generic filters
Exact matches only
Julkaistu: 31 tammikuun, 2023

Diplomi-insinööri Jyrki Törmänen on nimitetty Hannukainen Miningin suunnittelupäälliköksi 1.2.2023 alkaen. Jyrki Törmänen on työskennellyt Tapojärvellä ja Hannukaisella vuodesta 2015 lähtien. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Pyhäsalmen ja Kemin kaivoksilla.

Törmäsellä on laaja kokemus kaivospalveluiden tuottamisesta sekä suunnittelusta. Viimeisen kuuden vuoden ajan hän on toiminut Hannukaisen kaivoshankkeessa kaivosinsinöörinä.

– Edessä on paljon monipuolisia ja haasteellisia projekteja, joilla viedään Kolarin kaivoshanketta eteenpäin. Uuden toimenkuvan myötä pääsen osallistumaan monipuolisemmin suunnitteluprojektin läpivientiin. Tavoitteena on tietysti suunnitella maailman puhtain metallimalmikaivos, Törmänen sanoo.

Hannukainen Mining Oy hakee lupaa Kolarissa sijaitsevan vanhan kaivoksen uudelleenavaamiseen.

– Tällä hetkellä Suomessa ei tuoteta rautarikastetta lainkaan ja suuri osa kuparistakin tuodaan ulkomailta. Hyödyntämällä vanhaan kaivokseen jääneitä metallimineraaleja, varmistamme Suomen omavaraisuutta ja luomme kokoaikaisia, vakituisia työpaikkoja Lappiin ainakin seuraavan 20 vuoden ajaksi.

Hannukainen Mining Oy on suomalainen kaivosyhtiö, jonka omistaa 100-prosenttisesti kolarilainen perheyritys Tapojärvi Oy.  Tapojärvi tunnetaan kansainvälisenä teollisen kiertotalouden edelläkävijäna ja kaivospalveluiden erikoisosaajana.

Tapojärvi-yhtiöt toimivat tällä hetkellä 3 maassa 12toimipisteessä. Tapojärvi-konsernissa työskentelee lähes 800 työntekijää.