Generic filters
Exact matches only
Julkaistu: 29 kesäkuun, 2022

Hannukaisen kaivoslupahakemusta koskeva yleisötilaisuus pidettiin Äkäshotellissa Kolarissa tänään. Tilaisuudessa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES) kertoi kaivostoiminnan luvittamisesta ja kaivoslaista Suomessa.

Hannukainen Miningin kaivosinsinööri Jyrki Törmänen esitteli kaivoslupahakemuksessa esiteltyjä toimintasuunnitelmia. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin myös Pohjois-Suomen aluehallintoviraston terveiset ympäristö- ja vesitalouslupahakemukseen liittyen sekä Kolarin kunnan teknistä johtajaa Kullervo Lauria.

Julkiseen tilaisuuteen kokoontui kaikkiaan 43 kuulijaa. Eniten yleisöä pohdituttivat Hannukaisen kaivoshankkeen arvo, vakuudet, mineraalit ja kaivostoiminnan vaikutukset, kuten pölyn ja irtokivien leviäminen räjäytysten yhteydessä. Myös asianosaisille maksettavista korvauksista käytiin keskusteluja.

Kaivoslupaviranomaisena toimiva Tukes ja Hannukainen Mining järjestivät avoimen yleisötilaisuuden, jotta sidosryhmillä ja asianosaisilla on mahdollisuus kysyä asioista, joista kaivosluvassa tullaan päättämään.

Hannukainen Miningin kaivoslupahakemusta koskeva kuulutusasiakirja on julkaistu toukokuussa ja mielipiteet sekä muistutukset asiakirjasta tulee antaa elokuun loppuun mennessä.