Generic filters
Exact matches only

Opiskelen ympäristötekniikkaa ensimmäistä vuotta Oulun yliopistossa. Halusin alalle, sillä minulla on tiedon jano liittyen mahdollisuuksiin vaikuttaa positiivisesti ympäristöömme lähellä ja kaukana, pienillä ja suurilla teoilla.

Haluan olla tekemässä meille kaikille parempaa huomista, missä ympäristöä tuhoamatta, ennemminkin parantamalla, voimme elää onnellisena ja terveenä. Ympäristötekniikan parissa työskennellessäni uskon olevan myös suurta vaikutusta kaikkien ihmisten, eläinten, kasvien ja metsien hyvinvointiin ja elämään.

Olin onnekas ja pääsin kesäharjoitteluun ja ensimmäistä kertaa alani töihin Hannukainen Miningille. Minua kiinnostaa kovasti kaivosten ja teollisuuden ympäristötietoisuus ja sen huomioiminen, joten tämä työ on kuin nappi silmään. On mahtavaa, että on olemassa vielä luotettavia, avoimia ja tulevaisuuteen katsovia, ympäristöä huomioon ottavia yrityksiä, kuten Hannukainen Miningin ja Tapojärvi, ja vielä entisessä kotipitäjässäni! Sen takia hain heille töihin.

Olen ollut ensimmäisestä päivästä asti innoissani, ja tuntuu että motivaationi on vain kasvanut töitä tehdessäni. On ollut hienoa muun muassa päästä juttelemaan Kolarin toimistolla, eli Vänkätuvalla, paikallisten kanssa kaivoksesta ynnä muusta. Odotan myös tulevaa maastokierrosta innolla.

On hienoa, että pääsin tällaiseen yritykseen oppimaan ja kehittämään itseäni, sekä antamaan yritykselle ja Kolarin tulevaisuudelle tietotaitoni ja työpanokseni.

Kaivoksia tarvitaan vielä tulevaisuudessa, mutta niistä täytyy saada ympäristölle kestävämpiä. Näen, että kaivoksen rinnalla voidaan kehittää paljon muutakin.

Minua motivoi kaivosyhtiöllä työskennellessäni ja opinnoissani se, että haluan tehdä aidosti parempaa huomista niin, että voimme yhdistää elinkeinoelämän ja ympäristön huomioimisen.

Kaivoksia tarvitaan vielä tulevaisuudessa, mutta niistä täytyy saada ympäristölle kestävämpiä. Näen, että kaivoksen rinnalla voidaan kehittää paljon muutakin.

Vaikka kaivoksista ja ylipäätään kaikesta elämisestä tulee päästöjä, mieluummin otan kaivokset meille Suomeen kunnollisen kaivoslain piiriin, kuin päästän ne kehitysmaihin, missä ei ole minkäänlaista valvontaa ympäristön ja työolojen suhteen.

Kaivoksia tarvitaan kehittyvässä maailmassamme ja yhä vain kasvavassa metallien tarpeessa. Esimerkiksi sähköautot, niiden akut ja elektroniikka tarvitsee metalleja. Näen tulevaisuuden kaivokset suurempina toimijoina, kuin vain kivien louhijana, esimerkiksi kiertotalouden suhteen.

Eeva-Kaarina Heikkilä työskentelee kesän ajan Hannukainen Miningilla.