Generic filters
Exact matches only
Julkaistu: 23 maaliskuun, 2023

Lapissa kaivoksilla on vahva jalansija, sillä ne ovat osa elämäämme Pohjois-Suomessa ja -Ruotsissa. Kaivokset mahdollistavat meille pysyviä työpaikkoja, monipuolisia palveluita sekä infraa – kuten sähköistettyjä junaratoja ja lentokenttiä. Kaivokset toimivat paikkakunnilla yleensä vuosikymmeniä jopa vuosisatoja. Siksi Lapin kaivospaikkakunnilla on pysyvää asutusta, monipuolisia palveluita ja moni kaivospaikkakunta tunnetaan myös matkailukohteistaan.

Kotimaisilla kaivoksilla tehdään työtä ilmastomuutoksen torjumiseksi. Vastuu turvallisuudesta, laadusta ja ympäristöstä tekee työstämme merkityksellistä.

Kaivosalan työpaikat ovat hyväpalkkaisia ja työsuhteet pitkiä. Kun Kolarin kaivos saa toiminnalleen luvat ja rakentaminen alkaa, kaivoshanke työllistää 500 työntekijää. Kun tuotanto alkaa, Kolarin kaivokseen avautuu noin 300 vakituista, ympärivuotista työpaikkaa. Työtä on tarjolla ainakin 20 vuoden ajaksi.

Sanotaan, ettei Suomessa ole kotimaisia kaivosyhtiöitä, mutta se ei ole totta. Esimerkiksi Hannukainen Miningin omistaa 100-prosenttisesti suomalainen perheyhtiö, kolarilainen Tapojärvi Oy.

Tapojärvi käsittelee jatkuvalla prosessilla teollisuuden sivutuotteita ja luo uusia ratkaisuja kaivosalan tarpeisiin. Tapojärven palvelut tehtaissa ja kaivoksissa vähentävät ilmaston kuormitusta ja säästävät luonnon neitseellisiä materiaaleja. Tänä päivänä Tapojärvi tunnetaan kansainvälisenä teollisen kiertotalouden edelläkävijänä ja kaivosalan erityisosaajana. Konsernissamme työskentelee jo lähes 800 alansa ammattilaista kolmessa eri maassa.

Kolarin kaivoshanke on parhaillaan luvitusvaiheessa. Tälle videolle olemme kuvanneet Hannukainen Miningin työtä ja tapaamme toimia Kolarin kaivoshankkeessa. Jos sinulla on kysyttävää, ole ihmeessä yhteydessä tai tule käymään toimistollamme. Kolarin Vänkätupa on avoinna maanantaisin kello 11-15. Vastaamme kaikkiin kysymyksiin myös sähköpostitse info@hannukainenmining.fi.