Generic filters
Exact matches only
Julkaistu: 20 kesäkuun, 2022

Hannukaisen vanhalla kaivosalueella järjestettiin Koko perheen kaivospäivä lauantaina 18.6.2022. Tapahtuma keräsi sateisesta ilmasta huolimatta yli 700 tapahtumakävijää. Väkimäärä lähes kolminkertaistui aikaisempiin tapahtumiin verrattuna.

– Vaikka sää ei suosinut, paikalle tuli paljon paikallista väkeä, mutta myös matkailijoita. Ilahduttavaa oli, että niin moni lapsiperhe saapui tilaisuuteen. Edellisessä sidosryhmäkyselyssä nimenomaan lapsiperheet toivoivat lisätietoa hankkeestamme. Avointen ovien päivässä he pääsivät tutustumaan kaivossuunnitelmiin konkreettisesti, hankejohtaja Jaana Koivumaa sanoo.

Turun seudulta Äkäslompoloon lomailemaan tullut pariskunta oli yllättynyt siitä, kuinka pitkä matka Äkäslompolosta suunnitellulle kaivosalueelle olikaan.

– Olimme saaneet ihan väärää tietoa. Myös kiertoajelulla näki omin silmin kaivoksen sijoittumisen alueelle. En usko millään, että tämä kovin paljoa matkailutoimintaa haittaisi. Ylläs on todellisuudessa melko kaukana kaivosalueesta, pariskunta kommentoi.

Forssan lähellä Tammelassa asuva Hakalan perhe omistaa osakkeen tunturista. He sattuivat lomailemaan alueella, kun näkivät Kuukkeli-lehdessä tapahtumasta mainoksen. Perhe osallistui kiertoajeluun ja arvuuttivat myös malmikiven painoa.

Elda Hakala arvasi myös malmikiven painon 41 gramman tarkkuudella oikein ja voitti palkintona olleen Wood Jewelin tekemän Lapin leukun. Kiven oikea paino oli 7 141 grammaa.

– Oli todella mukava päivä ja mukavaa käydä kaivosalueella. On arvokasta tietää, kuinka rikas meidän maa on, Elda Hakala sanoi maanantaina, kun kävi hakemassa palkintoa Vänkätuvalta.

Katso kuvia ja video tapahtumastamme: