Generic filters
Exact matches only
Julkaistu: 20 lokakuun, 2020

Tapojärvi täyttää 27.10.2020 65 vuotta. Työ malmien ja mineraalien parissa on kasvattanut pohjoissuomalaisesta perheyrityksestä kansainvälisen kaivos- ja teollisuusalan yrityksen – teollisen kiertotalouden edelläkävijän.

Tervetuloa juhlistamaan kanssamme Tapojärven 65-vuotista taivalta streamattavaan lähetykseen 27.10.2020 kello 14.30 alkaen Suomen aikaa.
Juhlalähetyksen aiheena on teollinen kiertotalous ja sen kansainväliset mahdollisuudet tulevaisuudessa. Ohjelmassa kuullaan myös tarinoita Tapojärven 65-vuotiselta taipaleelta ja tutustutaan Tapojärven työntekijöihin videon välityksellä.

Tapahtuman juontavat vt. toimitusjohtaja Mari Pilventö ja hallituksen edustaja Mauri Kauppi. Tilaisuuden kieli on englanti.

10 000 euroa parhaasta kiertotalousideasta

Tapojärvi järjesti juhlavuoden kunniaksi Teollisen kiertotalouden innovaatiokilpailun ja opintojakson Oulun yliopiston DI- ja maisterivaiheen opiskelijoille. Kilpailun aiheena oli kehittää uusia sovelluskohteita ruostumattoman teräksen kuonille, rikastushiekoille sekä muille mahdollisille eri teollisuusalojen sivuvirroille.

Opintojakson aikana kilpailijat työstivät ryhmissä toimeksiannon perusteella ideaansa. Kokonaisuuteen kuului myös seminaari, tutustumismatka ja kolme sparraussessiota, joissa ryhmille tarjottiin mahdollisuus keskustella alan opettajien ja Tapojärven asiantuntijoiden kanssa. Lopuksi raati valitsi kolme finalistia, jotka esittelevät nyt ideoitaan suorassa lähetyksessä Innovation Challenge -livelähetyksessä.

– Innovaatiokilpailun myötä haluamme tuoda työllistymismahdollisuuksia tutuiksi nuorille jo opiskeluvaiheessa. Samalla voimme edistää kiertotalousosaamista ja löytää kenties uusia tapoja säästää luonnonvaroja, vt. toimitusjohtaja Mari Pilventö sanoo.

Tapojärvi palkitsee voittajaryhmän idean 10 000 euron rahapalkinnolla, muut finalistit saavat 1000 euron palkinnon. Lisäksi ryhmillä on mahdollisuus päästä kehittämään ideoitaan eteenpäin yhdessä Tapojärven kanssa.

Innovaatiokilpailussa on mukana kansainvälinen asiantuntijaraati, jossa esiintyvät muun muassa italialaiset Thyssenkrupp Italian toimitusjohtaja Massimiliano Burelli ja Acciai Speciali Ternin (AST) tehtaanjohtaja Massimo Calderini, Outokummun ympäristö- ja vastuullisjohtaja Juha Ylimaunu, Oulun yliopiston dekaani Riitta Keiski ja Tapojärvi Oy:n kaupallinen johtaja Henri Pilventö.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan 65-vuotistapahtumaamme ja seuraamaan innovaatiokilpailun finaalia oheisen linkin kautta:
https://livestream.com/onair/tapojarvi