Generic filters
Exact matches only
Julkaistu: 8 kesäkuun, 2022

Hannukainen Mining järjestää avoimet ovet Hannukaisen suunnitellulla kaivosalueella lauantaina 18.6. kello 11-16 välisenä aikana.
Tilaisuudessa on mahdollisuus osallistua kiertoajelulle, jonka aikana hankejohtaja Jaana Koivumaa kertoo kaivostoiminnoista ja niiden sijoittumisesta kaivosalueelle.
Minibussi johdattaa kävijät myös näköalapaikalle, josta näkyy myös Rautuvaaran vanha kaivostorni. Näköalapaikalla hahmottuu myös suunnitellun kaivosalueen louhosten koot.
– Ennen koronapandemiaa järjestimme tapahtuman kahtena vuotena peräkkäin ja kävijöitä oli molemmissa yli 200. Kiertoajelu on osoittautunut todella suosituksi, Koivumaa sanoo.

Kiertoajelun lisäksi tapahtuma-alueella on erilaisia toiminnallisia infopisteitä, joiden aiheena ovat muun muassa ympäristövaikutukset, malmit ja geologia sekä rikastus.

– Rekrytointi-infossa kerromme Tapojärven avoimista työpaikoista sekä kaivoshankkeemme tulevista työpaikoista. Esiintymislavalla kuulemme myös uratarinan, jossa kolarilaislähtöinen Tapojärven työntekijä kertoo omasta työkokemuksestaan Tapojärvi-konsernissa, Koivumaa jatkaa.

Koska kyseessä on koko perheen kaivospäivä, on infojen lisäksi alueelle järjestetty paljon mukavaa tekemistä lapsille ja aikuisille.
Pomppulinnan ja esteradan lisäksi alueella on kilpailuja ja arvontoja sekä tietysti musiikkiesityksiä.
– Tapahtumassa esiintyvät muun muassa The Meänland ja Tapani Haapasaari Group. Myös llmapallomies taiteilee mitä erilaisempia hahmoja ilmapalloista.

The Meänland on meänkielellä esiintyvä folk-reggae yhtye, joka tunnetaan molemmin puolin rajaa. The Meänland on esiintynyt myös kansainvälisessä televisiossa ja ollut paljon esillä eri tiedotusvälineissä. Yhtyeen keikat on myyty lähes poikkeuksetta loppuun viimevuosina.

Tapani Haapasaari Group oli Koko perheen kaivospäivässä mukana ensimmäisen kerran vuonna 2019.
– On hienoa, kun saamme lavalle paikallisia esiintyjiä. Mie uskon, että meillä on taas kerran mukava päivä luvassa. Tulethan sieki mukhaan, Koivumaa kutsuu.

Ajo-ohje:
Käänny Ylläksentieltä (960) Haltijakammin kohdalta vasemmalle, jatka matkaa suoraan oikealle kohti kaivosaluetta.
Tienvarressa on merkkinä myös mainoskyltti.