Generic filters
Exact matches only
Julkaistu: 22 marraskuun, 2022

Hannukainen Mining alkaa järjestää tupailtoja, joissa pureudutaan kaivostoimintaan ja sen vaikutuksiin Kolarissa.

Tupaillat on paketoitu aihealueisiin, joissa keskustellaan eri kaivostoiminnoista ja niiden vaikutuksista.

Tupailtoihin kutsutaan Hannukaisen kaivoksen sidosryhmiä, kuten maanomistajia, Hannukaisen kyläläisiä tai esimerkiksi kaivosräjäytyksistä kiinnostuneita henkilöitä. Kutsut tilaisuuksiin lähetetään postitse ja kutsu yleisiin tilaisuuksiin julkaistaan Luoteis-Lappi-lehdessä.

Tupailta on perinteinen suomalainen tapa keskustella asioista. Illan aikana pureudutaan aiheeseen pintaa syvemmältä, jolloin kuulija saa kohdennettua tietoa. Tupailloissa saa katsauksen ajankohtaisiin asioihin ja pääsee jututtamaan aiheeseen liittyvää asiantuntijaa.

– Näitä aihekohtaisia tupailtoja on toivottu meiltä ja mielellämme tuomme tietoa esiin. Tupailloissa sana on vapaa kaikille ja siellä on tilaa sekä aikaa keskustella, kun ollaan pienissä porukoissa, hankejohtaja Jaana Koivumaa kertoo.

Vielä ennen joulua kutsun tupailtoihin saavat muun muassa louhoksen lähimmät Hannukaisen kylälaiset ja maanomistajat. Lisäksi tullaan järjestämään yksi isompi tupailta, jonka aiheena ovat kaivosräjäytykset, niistä aiheutuva tärinä ja räjäytysturvallisuus.

– Räjäytykset nousi keskusteluun kaivoslupahakemustamme koskevassa tilaisuudessa kesäkuussa. Louhoksessa räjäytyksiin voidaan vaikuttaa muun muassa panoskoolla. Tilaisuudessa käymme läpi myös tärinää, Koivumaa jatkaa.

Mistä aihealueista sinä haluaisit kohdennettua tietoa tai asiantuntijan kertomaan kaivostoimintojen vaikutuksista? Vinkkaa siitä joko Kolarin kaivoksen Vänkätuvalla tai ota yhteyttä sähköpostilla info@hannukainenmining.fi.

– Kevään 2023 tupaillat tullaan järjestämään eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden mukaan. Laita vinkkiä ja yhteystietosi, niin suunnitellaan yhdessä lisää, Koivumaa sanoo.